Två GARANTERAT bortglömda affärer i Malmö

Kategori: Normala prylar

Hej! Längesedan. Tack för sist.
 
Idag har jag matchat något helt underbart. Jag har hittat två affärer jag aldrig någonsin varit inne i innan, och som är riktiga guldklimpar när det kommer till hudvård och välbefinnande. Den första är Samantha's Afro Shop som ligger på Södra Förstadsgatan, långt uppe, nästan vid fisktorget. Förutom att Samantha och Marta är typ VÄRLDENS trevligaste frisörer (som givetvis har stenkoll på afrohår, och har gjort fantastiska corn rows på en vän) säljer de många produkter som inte får plats på ICA eller Kicks hyllor. Idag kom jag därifrån med en stor burk kakaosmör för kroppen, håret och huden, som har typ tre ingredienser och doftar som kinder maxi. Den kostade 50 pix. Sjukt rimligt. De sålde även sheasmör (detta GULD för vinterhud), alltså oraffinerat, i såna där hushållspåsar (2-liter). Det är direkt från Zimbabwe, enligt Marta, och de köper in smöret från kvinnorna som skördar det. Därav den spartanska påsen. Detta är ju precis vad jag vill ha - helt utan tillsatser, något alldeles speciellt. Om jag inte minns fel kostade en påse 20 kronor. 
 
De har mycket i hudvårdsväg, och hårvård, jag rekommenderar alla med lockigare struktur på håret att gå dit och botanisera runt lite bland hyllorna. 
 
Den andra butiken ligger tvärs över Samantha's på S. Förstadsgatan, nämligen L'Herbier de Provence, typ Life hälsokost fast 10000 gånger mysigare och träigare. Hela butiken, som är ganska pytteliten, är inredd i trä nämligen, och på hyllorna som följer väggarna runt trängs tvålar från Frankrike, teer från all over the world, badkulor med olja i, badskum, pulvriserad lakrisrot, kosttillskott, vackra flaskor att ha i badrumsskåp och min absoluta favorit - parfymoljor för rimliga priser, veganska och rättvisa. 
 
När vi var i butiken kom en typisk hipstersnubbe in och köpte bivax och patchouli för sitt hemmagjorda MUSTASCHVAX!!!!, något som jag tyckte var fruktansvärt kul och gulligt. Men patchouli hade dem - i parfymoljeform. Fördelen med parfymolja är att det håller längre än vanlig eau de parfum, som ofta är spädd med alkohol och vatten. Dessutom står ju oljan för en doftnot, medan parfymen har fler. De oljor som säljs på L'Herbier är eteriska oljor, ibland en blandning för att få fram huvudnoten mer, blandade med mer basiska oljor. Jag köpte en jasminolja idag som doftar mycket och fantastiskt, som en varm bris på våren, givetvis en bris som färdats genom jasminblomster, den är lite varm men efter ett litet slag på huden lägger den sig vackert och elegant. Jag doftade även på vetiver, ros och mysk, något som jag tänker införskaffa så småningom. De har tre olika märken som kostar mellan 49-59 för en liten flaska. Märk väl att parfymoljan är EXTREMT dryg. Jag tog en knapp droppe och lade på halspulsådern, handlederna, armvecken och knävecken och har doftat underbart sedan kl 16 idag.
 
Ang. parfymoljan så hade jag och en vän tänkt prova oss på att göra egen parfym. Han tror att parfymoljor rätt komponerade + en mycket stark vodka kan räcka. Vad tror ni? Jag ser fram emot det med spänning! Äntligen kan jag blanda en tung, oud- och rosdoftande skapelse som för tankarna på Jesu födelse... lagom till jul. Fan, det här med parfym är nästan perverst alltså.
 
Det var allt! Puss!
 
Och just det - på lördag har jag klubb på moriskan - kom jättegärna och sniffa på mitt kakaosmöriga och jasmindoftande lekamen!!
Kommentera inlägget här: